To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Kuskus s piščancem na grški način

Polnozrnat kuskus iz ekološke pridelave je srednje drobljeno zrno pšenice vrste durum. Je polnovreden, z visoko vsebnostjo vlaknin. Kuskus je posebno priljubljen v arabski kuhinji, počasi pa postaja priljubljen tudi pri nas. Iz njega lahko pripravimo predjedi, glavne jedi, zakuhe, priloge ali pa solate. Iz njega pa lahko pripravimo tudi odlične sladice. 


SESTAVINE za 2 osebi:IMG_1118
KUSKUS:

* 150 g polnozrnatega kuskusa
* himalajska sol
* 1 paprika
* ščepec čilija (lahko tudi 1/2 svežega)
* 2 mladi čebuli
* 100 g graha (svežega ali zamrznjenega)
* 1 pest črnih oliv s koščico
*  1 žlica olivnega olja
* 30 g feta sira
PIŠČANEC:
* 200 g piščanjčjih prsi
* ščepec origana
* ščepec himalajske soli
* ščepec rožmarina
* ščepec popra
* olivno olje

TZATZIKI OMAKA:
* 1/4 kumare
* 125 g nemastnega navadnega jogurta
* 1/4 limone
* malo sveže mete
* poper

OPIS POSTOPKA: V vrelo in osoljeno vodo stresemo kuskus (v razmerju 2 voda: 1 kuskus). Papriki odstranimo semena in jo skupaj s čilijem, mlado čebulo, žlico olivnega olja na hitro sesekljamo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. Mešanico dodamo v kuhan kuskus. Kuskus razporedimo po velikem krožniku, dodamo grah (če uporabimo zamrznjenega, ga naprej odtalimo) in olive brez koščic. Meso rahlo potolčemo in iz obeh strani premažemo z marinado, ki jo naredimo s soljo, poprom, rožmarinom, origanom in olivnim oljem. Na žar ponvi ali na žar toasterju dobro popečemo meso – da že rahlo počrni (3 minute na vsaki strani). Pečenega piščanca narežemo na trakce in ga razporedimo po kuskusu. Povrhu nadrobimo feto in postrežemo s tzatzikijem. Kumaro nastrgamo, posolimo, dodamo jogurt, sok limone, ščepec popra in nasekljano meto. Na koncu dobro zmešamo. Recept sem preizkusila iz knjige Jamie Oliver - 15 minut za obrok in rahlo spremenila sestavine.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti