Kuskus pica z bučkami
SESTAVINE:
* 250 g polnozrnatega kuskusa
* 1 večja ali 2 manjši bučki
* 3 paradižniki
* paradižik pire
* mozzarela
* 2 jajca
* feta sir (po želji)
* origano
* sol
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Kuskus pripravimo po navodilih. Medtem, ko počiva, zrežemo bučko(i) na kolobarje cca 0,5 cm, prav tako paradižnik. Ko je kuskus pripravljen ga zmešamo skupaj z dvemi jajci (pazimo, da ni prevroče, ker bi jajca takoj zakrknila ) ter po želji s feta sirom, ki smo ga zrezali na kocke. Tako zmes stresemo na dobro naoljen pekač cca 25x30cm in dobro potlačimo.
Po vrhu naložimo kolobarje bučk, katere malce pokapamo z oljem in malce posolimo. V pečici pečemo na 190 stopinj cca 20-25 min. Pekač vzamemo iz pečice po bučkah polijemo paradižnikov pire potresemo malce z origanom, dodamo paradižnikove kolobarje in še mozzarelo potresemo po vrhu. Temperaturo v pečici povišamo na 210 stopinj. Čisto po vrhu še lahko potresemo z origanom, da je res vonj po pici. To potem pečemo 10 min.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Bernarda Rauter
Komentarji (0)