Kumare v omaki
Lahka poletna zelenjavna omaka, ki je lahko priloga več vrstam jedi. Uporabljene količine v receptu zadostujejo za 2 osebi.
SESTAVINE:
*3 srednje velike kumarice
*2 manjša zelo zrela paradižnika
*manjša čebula
*strok česna
*žlica pirine moke
*olivno olje
*rdeča paprika v prahu
*kumina v prahu
*himalajska sol
*poper
*svež peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Kumare olupimo in jih naribamo na tanke lističe. Čebulo in česen sesekljamo, paradižnik narežemo na manjše koščke.
2. Kumare, paradižnik in česen solimo in počakamo, da kumare spustijo vodo.
3. Vodo iz kumaric odlijemo v kozarček in jo shranimo.
4. V posodi segrejemo olivno olje, raztopimo žlico moke. Dodamo ožete kumarice čebulo in česen – premešamo.
5. Ožetim kumaram dodamo zelo zrel paradižnik, narezan na kose – premešamo.
6. Začinimo in zalijemo z vodo od kumaric, le toliko, da se lepo dušijo v pokriti posodi.
7. Dušimo približno 15 minut. Jed postrežemo s krompirjem v kosih in drobno nasekljanim peteršiljem.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)