Kruh brez kvasa
SESTAVINE:
* 500 g pirine bele mehke moke
* 1 čajna žlička soli
* paketek pecilnega praška
* 3 dl mleka
* mešanica semen
OPIS POSTOPKA: Moko in pecilni prašek presejemo v skledo, dodamo sol semena ter premešamo.
Prilijemo mleko in zgnetemo v testo. Če se testo prijemlje, dodamo malo moke.
Na delovni površini oblikujemo hlebec, ki sme biti visok največ 3 cm, da se sredica res dobro zapeče. Lahko si pomagamo z valjarjem
Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj in v njej ogrejemo pekač.
Na ogret pekač položimo peki papir in naj postavimo oblikovan hlebec. Vanj naredimo po površini nekaj zarez. Lahko ga tudi posujemo s semeni.
Pečemo 35 minut pri 200 stopinjah Celzija.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Komentarji (0)