Kruh brez gnetenja
Recept se je prvič pojavil v NY Timesu novembra 2016. Požel je veliko slavo po celem svetu. Obstaja že kar nekaj različic takšnega kruha, jaz sem pripravila pirnega. Postopek je res zelo enostaven, kruh pa odličen.
SESTAVINE:
* 400g pirine bele moke
* 280ml mlačne vode
* 7g suhega kvasa
* 1 čajna žlička soli
OPIS POSTOPKA:
1. Vse sestavine damo v večjo posodo. S kuhalnico na rahlo premešamo , da se vse skupaj sprime v testo. Testo pustimo stati pokrito 18ur, pri sobni temperaturi.
2. Po pretečenih 18 urah, testo zvrnemo na pomokano površino. Testo z roko raztegnemo, potem testo zložimo skupaj. Robove zavihamo proti sredini in dobimo oblikovano testo.
3. Testo obrnemo, da so robovi skriti in ga previdno prestavimo na pekač v katerem bomo pekli kruh. Pekač obvezno dobro pomokamo, pokrijemo in pustimo vzhajati še dve uri.
4. Pečico segrejemo na 245 stopinj celzija. Kruh pečemo v pokritem pekaču 30-35 minut. Nato pokrov odkrijemo in pečemo še 15-20 minut.
5. Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz pečice in stresemo na prtiček. Kruh zavijemo in počakamo, da se ohladi.
ČAS PRIPRAVE: 21 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)