Kruh brez glutena z malo ogljikovih hidratov
Tisti, ki so na LCHF dieti se izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke.
SESTAVINE:
* 8 jajc
* 130g kokosove moke
* 240g masla
* žličko soli
* pecilni prašek
OPIS POSTOPKA: Maslo stopimo in ga primešamo k jajcam. V drugi posodi zmešamo skupaj suhe sestavine (kokosovo moko, sol, pecilni prašek), ki jih nato dodamo zmesi iz jajc in masla. Vse skupaj dobro premešamo ter vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 50-60 minut na 180-200 stopinjah, odvisno od modelčka, ki ga uporabimo.
Hranilna vrednost: - 3260 kCal - 70 B, 15 OH, 320 M, 25g vlaknin
*Priporočam da si več o kruhu preberete na naši FB strani, saj je očitno zelo odvisno od kokosove moke, ali kruh "rata" ali ne.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko
Komentarji (0)