Krompirjev zos
SESTAVINE:
* 4 veliki krompirji
* jušna osnova/voda
* sol, poper
* biogeta
* žlica pšenične bele moke
OPIS POSTOPKA: Najprej olupimo krompirje in jih narežemo na majhne koščke. Damo jih v posodo, zalijemo z vodo in kuhamo dokler krompir ni kuhan. Če imamo jušno osnovo nato vodo odlijemo in krompir zalijemo z juho/ jušno osnovo. Če pa jušne osnove nimamo preprosto pustimo krompir v vodi, jo začinimo z soljo, poprom in veliko žlico biogete nato pa vse skupaj pretlačimo da dobimo "zos". Če se nam zdi premalo gosto lahko pripravimo še podmet, ki ga med nenehnim mešanjem vlijemo v krompirjev zos. Jed lahko pustimo še par minut na štedilniku in mešamo. Postrežemo lahko samega ali z mesom.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)