Kremna presna in veganska torta z jagodami
Predlagam edino eno – lotite se takšnih in podobnih receptov z ustrezno opremo – multipraktik je praktično nujen za pripravo »testa« saj veliko mešalcev (blenderjev, smoothie makerjev) preprosto bi dovolj zmogljivih za mletje takšne količine oreščkov in lepljivih dateljnov, še posebej pa ne brez dodane tekočine.
Za tole super dobro tortico sem potrebovala naslednje sestavine:
»testo«
* 300g izkoščičenih dateljnov
* 200g orehov, ki sem jih za par ur namočila v vodo
* 200g suhih fig
* Mala žlička cimeta v prahu
Krema #1
* 2 zmrznjeni banani
* 100g indijskih oreščkov
* 1 jabolko
* Mandljevo mleko
* 1cm stroka vanilje
Krema #2
* 1 banana
* 1 jabolko
* 50g zmrznjenih jagod
* 1cm stroka vanilje
Krema #3
* 100g jagod
* 50g dateljnov
* 1 jabolko
In seveda še jagode – porabila sem približno 1kg svežih jagod, obseg moje torte je znašal 30cm.
Priprava:
Korak #1
Vse sestavine za naše presno testo damo v multipraktik in mešamo, da dobimo skorajda gladko zmes. To nato z navlaženimi dlanmi razporedimo na dnu pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko (izrežite obliko dna vaše posode s papirjem za peko – kasneje si boste hvaležni).
Korak #2
Narežite jagode na tanke rezine in obložite vaše testo.
Korak #3
Zmiksajte vse sestavine za kremo #1 in prelite gosto zmes čez jagode. Mandljevo mleko dodajajte postopoma, da dobite željeno gostoto.
Korak #4
Obložite svjo tortico z novim slojem jagod
Korak #5
Prelite sveže jagode s kremo #2
Korak #6
Gosti kremi ponovno sledi nov sloj jagod.
Korak #7
Zadnji sloj prelijte z zadnjo kremo, ki služi kot glazura.
Korak #8
Torto postavite v zmrzovalnik, da se še dodatno strdi, lahko pa jo popolnoma zamrznete in jo uživate kot sladoledno tortico.
Želim Vam dober tek in veliko užitkov pri pripravi .
AVTOR: Ksenija Zupanc - Spotted in pink
Komentarji (0)