Kremna bučna juha s kokosom

SESTAVINE:
Za 2 osebi
* 1 manjša hokaido buča
* 1-2 žlici kisle smetane
* 1-2 žlici kokosovega mleka
* himalajska sol
* poper
* druge začimbe po želji (kajenski poper, muškatni orešček)
* smetana za kuhanje
* bučnice
* kokosovi kosmiči (čips)
OPIS POSTOPKA: Bučo razpolovimo, olupimo in s pomočjo žlice izdolbemo. Nato jo narežemo na koščke. Damo jo v lonec z vodo in kuhamo približno pol ure. Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko tudi s kajenskim poprom, muškatnim oreščkom... Nato večino vode odlijemo v posebno posodo in bučo spasiramo s paličnim mešalcem. Postopno dodajamo vodo, v kateri se je buča kuhala, da dosežemo željeno gostoto juhe. Po okusu dodamo še žlico ali dve kisle smetane in žlico ali dve kokosovega mleka. Postreženo juho dekoriramo z malo smetane za kuhanje, z bučnim oljem, popečenimi bučnicami ali kokosovimi kosmiči. Dober tek!
Komentarji (0)