Kosilo v važu
SESTAVINE:
Po vrstnem redu sestavljanja:
* solatni preliv (oljčno olje in balzamični kis ter sol - lahko jo nadomestimo tudi s kelpom),
* kuhane stročnice (fižol, čičerika, grah, ...),
* sončnična, bučna semena, lahko tudi oreščki,
* narezana zelenjava (korenje, paradižnik, paprika, ...),
* listnata zelenjava.
OPIS POSTOPKA: Pri sestavljanju kosila v važu se držimo zgolj enega pravila, in sicer da dajemo mokre sestavine (vključno s prelivom) na dno, suhe in svežo zelenjavo pa vedno bolj proti vrhu. Če pri kosilu nimamo možnosti, da bi vsebino kozarca preložili v drugo posodo, je smiselno, da si ga ne napolnimo preveč, sicer vsebine pred zaužitjem ne bomo mogli pretresti in bomo prisiljeni jesti "suho" solato :) Sestavine so lahko seveda tudi še bolj bogate - če jeste meso, lahko vključite tudi koščke piščanca, ribe ali morskih sadežev, ... po vašem okusu in domišljiji.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo
Komentarji (0)