To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Koruzni kruh s semeni

SESTAVINE: 
* 500g bio koruzne moke
* pol zavitka kvasa
* 500g bio pšenične bele moke
* 6 dcl vode
* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)
* žlička himalajske soli
* žlička sladkorja
* 2 žlici olivnega olja 
 
OPIS POSTOPKA: Najprej v mlačni vodi zmešamo kvas in žličko sladkorja, ter pustimo 10 min da vzhaja. Medtem zavremo 3 dcl vode in z njo pokropamo koruzno moko, ki smo jo prej presejali v skledo. Moko nato rahlo premešamo. Počakamo, da se malo ohladi in dodamo pšenično moko, po robu posolimo, dodamo 2 žlici olivnega olja in premešamo da se sol porazdeli. Dodamo še preostalo vodo in rahlo premešamo. V sredino naredimo vdolbino in vanjo zlijemo kvasec. Počakamo par minut nato testo premešamo toliko da se sprime.
Testo damo iz sklede na pomokano površino in ga z obema rokama dobro pregnetemo, da postane mehko in se ne lepi več na roke in na pult. Oblikujemo ga v kroglo in ga v pokriti skledi pustimo vzhajati 1 uro. Po 1 uri je testo precej naraslo, damo ga iz sklede, samo parkrat obrnemo in malo pregnetemo. Nato ga damo v posodo še enkrat vzhajati za 1 uro. Po 1 uri testo vzamemo iz sklede in oblikujemo hlebček ali štruco in ga položimo na pomaščen pekač s peki papirjem. Po vrhu poljubno zarežemo in kruh posujemo s semeni, ki jih rahlo pritisnemo v testo. Kruh pečemo 15 min na 230 stopinj nato pa še 45 min na 170 stopinj. Ko je pečen ga zavijemo v krpo da se počasi ohlaja.  

ČAS PRIPRAVE: 30 min +vzhajanje+ peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti