Koruzni kruh s semeni
* 500g bio koruzne moke
* pol zavitka kvasa
* 500g bio pšenične bele moke
* 6 dcl vode
* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)
* žlička himalajske soli
* žlička sladkorja
* 2 žlici olivnega olja
Testo damo iz sklede na pomokano površino in ga z obema rokama dobro pregnetemo, da postane mehko in se ne lepi več na roke in na pult. Oblikujemo ga v kroglo in ga v pokriti skledi pustimo vzhajati 1 uro. Po 1 uri je testo precej naraslo, damo ga iz sklede, samo parkrat obrnemo in malo pregnetemo. Nato ga damo v posodo še enkrat vzhajati za 1 uro. Po 1 uri testo vzamemo iz sklede in oblikujemo hlebček ali štruco in ga položimo na pomaščen pekač s peki papirjem. Po vrhu poljubno zarežemo in kruh posujemo s semeni, ki jih rahlo pritisnemo v testo. Kruh pečemo 15 min na 230 stopinj nato pa še 45 min na 170 stopinj. Ko je pečen ga zavijemo v krpo da se počasi ohlaja.
ČAS PRIPRAVE: 30 min +vzhajanje+ peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)