Koruzni kruh
SESTAVINE:
* 180 g koruzne moke
* 1 dcl vrele vode
* 320 g bele mehke pšenične moke
* 9 g suhega kvasa
* 1 žlica medu (ali sladkorja)
* 1 čajna žlička soli
* 3 žlice olivnega olja
* 1 dcl mlačne vode
OPIS POSTOPKA: Koruzno moko damo v večjo posodo ali pa v posodo od električnega mešalnika za gnetenje in jo prelijemo z vrelo vodo. Premešamo z vilico in pustimo da se ohladi do ''mlačnega''. Vsujemo še belo moko in kvas ter dobro premešamo. Dodamo še vse ostale sestavine in gnetemo (vsaj 10 minut), da dobimo homogeno kepico testa. Vodo prilagodimo, glede na gostoto. Damo vzhajat na toplo za približno 1 uro. Oblikujemo hlebček in ga povaljamo v koruznem zdrobu (polenti) in ga damo na pekač. Malo ga zarežemo in pustimo na pekaču vzhajati še 20-30 minut. Pečemo na 200 stopinjah prb. 50 minut, da dobimo zlato rjavo skorjico na kruhu.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)