Koruzna juha
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* mlet ali svež ingver
* 4 krompirji
* 1 pločevinka koruze
* curry
* zelenjavna juha (ali bio jušna kocka)
* 1 smetana (ovsena, sojina)
* olivno olje
* sol in poper
* svež čili (po želji)
OPIS POSTOPKA: Čebulo narežeš na male koščke in pražiš na olivnem olju. Dodaš strt česen in ingver (cca 1 žličko) in na hitro premešaš. Dodaš na kocke narezan krompir in pražiš. Ko se začne krompir prijemati na dno, zaliješ z zelenjavno juho in 1 sladko smetano (jaz sem dala včeraj sojino smetano). Dodaš curry in ostale začimbe po okusu. Kuhaš cca 15 minut na zmernem ognju. Nato dodaš še koruzo in kuhaš še cca 10 min. Kuhano zmiksaš s paličnim mešalnikom. Na koncu lahko dodaš na koščke narezan svež čili.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT SESTAVILA: Maša Marovt
Komentarji (0)