Korenčkovo pirini njoki
SESTAVINE:
* 500g korenčka
* 100g pirine polnozrnate moke
* 1 jajce velikosti M (prosta reja)
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (20-25 minut). Počakamo, da se ohladi, nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro). Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut. Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi. Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Malinca
Hojla Danica, korenček skuhate do tako mehkega da se brez težav zmečka kar z vilico. Lahko pa ga tudi spasirate.Danica Nurikič
A korenček spasirate?Malinca
Hojla Anča, masi se doda cca. 100g moke. Gostoto testa potem uravnavamo z dodajanjem moke (če je preveč mokro dodamo več moke).Anča Opeka Gašparič
Ali ste prepričani da je potrebno le 100 g moke?