To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Korenčkovo pirini njoki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Korenčkovo pirini njoki

4

SESTAVINE:
* 500g korenčka
* 100g pirine polnozrnate moke
* 1 jajce velikosti M (prosta reja)
* ščep soli

OPIS POSTOPKA: Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (20-25 minut). Počakamo, da se ohladi, nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro). Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut. Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi. Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca

Hojla Danica, korenček skuhate do tako mehkega da se brez težav zmečka kar z vilico. Lahko pa ga tudi spasirate.

Danica Nurikič

A korenček spasirate?

Malinca

Hojla Anča, masi se doda cca. 100g moke. Gostoto testa potem uravnavamo z dodajanjem moke (če je preveč mokro dodamo več moke).

Anča Opeka Gašparič

Ali ste prepričani da je potrebno le 100 g moke?
Top hiti