Korenčkovi keksi
SESTAVINE:
* 1/2 kg nastrganega korenčka
* 1/2 margarine
* 1/2 kg pirine polnozrnate moke
* 1/2 kg ostre moke
* 2 pecilna praška
* 2 vanili sladkorja
* sladkor v prahu
* marmelada (okus po želji)
OPIS POSTOPKA: Najprej zgnetemo moko in margarino, potem dodamo ostale sestavine in spet zgnetemo. Testo razvaljamo in z modelčki izrezujemo različne oblike (žepke, linške oči... ) Pečemo na peki papirju približno 20 minut na 200 stopinj. Še vroče kekse posujemo s sladkorjem v prahu.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Ana Glamočak
Petra
Ni mi jasno kak to, da v receptih uporabljate margarino, hkrati pa trdite, da so to zdrave jedi. Malo skregano z logiko, mar ne? Danes pa ja vsak ze ve, da je margarina strup za telo...