To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja

2

SESTAVINE:Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja300x200 za 16 tortic: 
Suhe sestavine: 
* 180 g moke (mešanica pirine, ržene in pšenične moke) 
* 60 g sesekljanih orehov 
* 1 žlica mletih trpotčevih semen-psiliuma
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* 1/2 čajne žličke soli
* 1 čajna žlička cimeta
* 1/2 čajne žličke kurkume
* noževa konica mletih klinčkov
Mokre sestavine:sestavine-za-korenčkove-tortice300x200
* 75 g medu 
* 180 g drobno naribanega korenja 
* 140 g drobno naribanega jabolka
* 2 žlici limoninega soka
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 30 g stopljene kokosove maščobe
* 2 čajni žlički arome vanilije

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180ᵒC in si pripravimo pekač za mafine. Obložimo ga s papirnatimi modelčki. V primeru, da pekača nimamo, lahko testo nadevamo tudi samostojno v papirnate posodice, vendar za večjo trdnost uporabimo 2 posodici skupaj. Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi.
Nato operemo in drobno naribamo korenje. Jabolka prav tako operemo, po potrebi olupimo in drobno naribamo. Takoj jim dodamo limonin sok, da ne potemnijo. Kokosovo maščobo stopimo in ohladimo. V drugi posodi zmešamo vse mokre sestavine. Mešanico mokrih sestavin dodamo k suhim, premešamo in takoj nadevamo v pripravljene papirnate posodice ter postavimo v segreto pečico. Pečemo 30 minut. Ponudimo ohlajene. Po želji jih lahko nadevamo s svežim sirom ali grškim jogurtom, vendar sladica tako ne bo več veganska.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut; 30 minut za pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca

Ojla! V naši trgovini najdete rjavo algo kelp, ki je eden najboljših naravnih virov joda. Več o ščitnici pa si lahko preberete v članku https://www.malinca.si/blog/scitnica-vse-kar-morate-vedeti-o-scitnici.

marina trofenik

zanima me ali je karkoli za ščitnico , oziroma ščitnične vozličke kjer gre za pomanjkanje joda, kakšne začimbe , čaji itd
Top hiti