Korenčkova juha z lečo
* 3 stroki česna
* 3 korenčki
* pest rdeče leče
* brokoli (po želji)
* 1 žlička kokosovega olja
* kurkuma
* curry
* čili
* sol in poper
OPIS POSTOPKA: Sesekljamo česen in naribamo korenček na kolobarje. Segrejemo kokosovo olje na močnem ognju in najprej popečemo česen, nato dodamo korenček in pečemo 2 minuti. Dodamo vse začimbe, solimo in popramo ter dobro premešamo. Zatem zalijemo z le toliko vode, da je korenček komaj prekrit in zavremo. Kuhamo 7-8 minut. Dodamo še malo vode, segrevamo do vrelišča in ko zavre dodamo redčo lečo. Kuhamo še 10-12 minut. S paličnim mešalnikom dobro premešamo. Po želji lahko dodamo še borokoli.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT SESTAVIL: Neja Hafner
Komentarji (0)