Kokosovo malinina tortica
SESTAVINE:
* 4 jajca
* 25 g ksilitola ali sukrina
* 200 g kisle smetane
* 125 g kokosove moke
* 1 pecilni prašek
* 150g malin
Za preliv:
* 500 g posnete skute
* vanilijevo aromo
* 200 g malin
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rumenjake in ksilitol penasto zmešamo, najbolje nad parno kopeljo. Odstavimo in primešamo še kislo smetano, nato pa še kokosovo moko ter pecilni prašek. V drugi posodi naredimo sneg iz beljakov ter jih primešamo prejšnji zmesi. Prelijemo v pekač na 2-3 cm debelo, dodamo plast malin, nato in pečemo 20 minut. Vajo ponovimo še 2 ali 3x, odvisno kako visoko torto želimo. Sestavine za preliv zmiksamo skupaj in premažemo biskvit, ko je hladen.
Hranilna vrednost: - 2060 kCal - 120 B, 255 OH, 80 M, 60g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko (poglej še zanimiv blog Zdravi in Fit)
Komentarji (0)