Kokosove temne čokoladice z oreščki
SESTAVINE:
* 100 g kokosovega masla (olja)
* 2 zvrhani jušni žlici 100 % kakava v prahu
* 3 žlice kokosove moke
* 2 žlici rožičeve moke
* 1 žlica mace v prahu
* indijski oreščki in lešniki (lahko dodamo tudi kakršne koli druge oreščke, rozine, brusnice ...)
* mešanica semen (lan, sezam, sončnice)
OPIS POSTOPKA: Nad paro stopimo kokosovo maslo, med stalnim mešanjem mu dodamo najprej kakav v prahu, nato pa še kokosovo in rožičevo moko ter maco. Nastane gosta, a še vedno tekoča zmes, ki jo prelijemo v pekač za muffine, ki smo ga predhodno obložili s papirnatimi modelčki za muffine. Ko je vsa masa v modelčkih, čokoladni zmesi dodamo še na koščke narezane indijske oreščke in lešnike ter potresemo s semeni. Pekač postavimo za 1 uro v hladilnik, da se masa strdi. Po 1 uri pekač vzamemo iz hladilnika, čokoladice vzamemo iz modelčkov (ni strahu, se zelo lepo ločijo od papirja) in preložimo na krožnik oz. v posodico. Dobro je, da čokoladice hranimo na hladnem, da se ne zmehčajo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Komentarji (0)