Kokosove rum kroglice s temno čokolado
SESTAVINE:
* 250 g mascarpone sira sobne temperature
* 100 g kokosove fine moke
* 50 g javorjevega sirupa
* 1 žlica vanilijevega sladkorja
* 5-7 žlic ruma
* 100 g temne čokolade
* groba kokosova moka za okras
* kakavova zrnca za okras
OPIS POSTOPKA: Sir, zmešamo skupaj z javorjevim sirupom, rumom, fino kokosovo moko in vanilijevim sladkorjem. Po okusu dodajamo še sirup do željene sladkobe in rum do željenega okusa.
Zmes oblikujemo v kroglice in položimo v zamrzovalnik za 30 minut.
Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in z žličko okrasimo kroglice. Potresemo jih mešano s kokosom in kakavovimi zrnci.
Hranimo v hladilniku oziroma na hladnem.
Kokosove rum kroglice s temno čokolado so super preprosta in zdrava sladica, ki jo lahko podarite za darilo ali postrežete ob praznovanjih, posebnih priložnostih.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja
Komentarji (0)