Kokosove »fit bounty« rezine z mascarpone
SESTAVINE (za globok pekač cca 30 x 15 cm):
TESTO:
* 2 celi jajci
* 100 g grobo mletih orehov ali mandljev, lešnikov idr.
* 150 g (domače) skute
* 50 g kokosovih kosmičev oz nastrganega kokosa
* 10 g kokosovega olja za premaz pekača
* po želji: 2 merici beljakovin v prahu okus cookies, kokos
* 0,5 dcL navadnega jogurta ali vode (mandljevega mleka)
* ½ pecilnega praška ali drugega sredstva za vzhajanje
* 1 žlička pravega kakava
* sladilo: Stevia ali eritrol SunSTEVIA
NADEV:
* 250 g grškega jogurta (FAGE Total 0)
* 250 g kremnega sira mascarpone
* 50 g kokosovih kosmičev oz nastrganih kokosov
* 50 g kvalitetne temne čokolade (več kot 70 % kakava)
* 10 g kokosovega olja
* BIO želatina ali »agar agar«
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo vse sestavine za testo, poljubno dodamo sladilo in malo pecilnega praška. Dobro premešamo in nadevamo v primeren pekač, ki ga prej namažemo s kokosovim oljem. Pečemo 10-15 min na 180 stopinjah, tako da testo dobi zlato-rjavo barvo.
Pečico izklopimo in pustimo, da se testo ohladi. V drugi posodi pripravimo nadev, tako da zmešamo vse sestavine razen čokolade in dodamo tolikšno količino sladila (SunStevia), kot nam odgovarja. Namaz premažemo čez testo za naše rezine, nato pa vse skupaj (pladenj) postavimo na hladno, da sredstvo za strjevanje (želatina) naredi maso trdnejšo. V kozici stopimo kokosovo olje, sladilo in temno čokolado, ki jo potem prelijemo čez celoten pladenj oz. kremo in testo.
Na pečene rezine lahko naribamo pomarančno lupino in potresemo kokosove kosmiče. Prelijemo s kvalitetno temno čokolado, drznite pa si preizkusiti svoj topping.
MAKRONUTRIENTI / 100g:
* Beljakovine (z dodatkom): 19,3 g
* Ogljikovi hidrati: 2,9 g (sladkorji: 1,1 g)
* Maščobe (s kokosovim oljem): 11 g (nenasičene: 6,8 g)
RECEPT PRIPRAVIL: Mark Budler, ProFIT team
Komentarji (0)