Kokosova veganska torta
Testo:
* 110 g polnozrnate pirine moke
* 20 g kakava v prahu
* 70 g kokosovega sladkorja
* ščep soli
* pol žličke vinskega kamna
* 1 žlica vanilijevega ekstrakta (polovico stroka vanilije)
* 50 gramov kokosovega olja
* 150 ml kokosovega mleka
Kokosova krema:
* 250 ml kokosovega mleka
* 3 žlice kokosove moke
* 2 žlici kokosovega sladkorja
Sadje (maline, borovnice, ribez)
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešano moko, sol in vinski kamen, drugi skledi pa sladkor, stopljeno kokosovo maslo, vanilijo in kokosovo mleko. Med mešanjem suhe in mokre sestavine združimo in dobro premešamo. Testo namažemo v pekač (prb. 26 cm), ki naj bo dobro namaščen ali pa obložen s peki papirjem. Pečemo 15-20 minut na 175 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo.
Gosto kokosovo maso, ki se običajno nabere na vrhu pločevinke kokosovega mleka poberemo in skupaj s kokosovim sladkorjem in kokosovo moko zmiksamo na visoki hitrosti. Dobimo zelo rahlo kokosovo kremo, ki jo premažemo čez ohlajen biskvit. Na kremo položimo poljubno jagodičje. Tortico postavimo v hladilnik in čez prb. 2 ure jo že lahko poskusimo. Tortico lahko postrežemo s stepeno sladko smetano. Njami!
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)