Kokosova smetana - osnova za veganski sladoled
* 400 ml kokosovega mleka (1 pločevinka),
* 2 žlici medu (ali poljubnega sladila).
OPIS POSTOPKA: Kokosovo mleko damo najprej v hladilnik za nekaj ur, da se maščoba loči od vode. Maščobo nato stepemo in ji dodamo nekaj žlic medu. Stepamo previdno, da dobimo čimbolj gladko teksturo. Pozor – če bomo stepali predolgo ali na previsokih vrtljajih, se lahko začne izločati voda! V smetano vmešamo še med ali katero drugo sladilo v tekoči obliki. Sladoledna osnova je pripravljena. Dodamo še poljubno zmrznjeno sadje, kakav v prahu, oreščke, temno čokolado … Vse skupaj lahko zgolj premešamo, za bolj gladko teksturo pa uporabimo palični mešalnik ali mikser.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. (Hitro in zdravo)
Komentarji (0)