Kokosova panna cotta s pasijonko
Tradicionalna sladica malo drugače, ki jo lahko pripravite v kozarcu kot na sliki ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik.
SESTAVINE:
* pločevinka kokosovega mleka 400 ml
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* pol žličke agar-agar
* 3 pasijonke
OPIS POSTOPKA: V manjšo kozico zlijemo kokosovo mleko, mu dodamo sladkor in želirno sredstvo agar-agar. Na srednji vročini počasi segrevamo, da se sladkor raztopi in tekočina zavre. Ko zavre jo kuhamo še 2 minuti, nato pa odstavimo iz ognja pustimo cca 5 minut, da se malo ohladi. Toplo maso prelijemo v kozarčke (ali skodelice) in postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, da se strdi. Ko je kokosova panna cotta strjena, prerežemo pasijonke na pol in z žličko postrgamo vsebino obeh polovic v vsak kozarček.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti
Komentarji (0)