Kokosov Kruh brez glutena vs. Potica
Recept, ki bi mu težko dali ime kruh, saj je sladek in težko potica, ker nima nadeva. Kljub temu pa slasten recept, ki mu piko na i dajo še semena črne kumine, ki delujejo protivnetno, analgetično antiseptično in proti mikrobom.
SESTAVINE:
* 250g kokosove moke
* pol žličke sode bikarbone
* žlička kardamoma
* pol žličke himalajske soli
* naribana lupinica bio limone
* 3 jajce
* 1 lonček kisle smetane ali navadnega jogurta ali sojinega pri alergiji
* semena črne kumine
Dodatki za potico:
* žlička stevie ali agavin sirup po okusu
* pol stroka vanilje
* žlička ruma
* rozine ali goji jagode (30 min namočene v vodi)
* žlica pehtrana
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine med sabo dobro premešamo. S paličnim mešalnikom zmiksamo jajce in kislo smetano. Zmes prelijemo čez suhe sestavine in temeljito premešamo. Pekač za kruh obložimo s peki papirjem ter vanj vlijemo maso – posujemo s semeni črne kumine. Pečemo v ogreti pečici na 180°C za 45 - 60 minut (odvisno od debeline, brez ventilacije).
ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVIL: ProFIT team
Komentarji (0)