Kisla juha
Kisla juha se najbolj prileže po kakšnem praznovanju, pa tudi kar tako je prav okusna. Moja različica je primerna za vse tiste, ki niste ljubitelji klasičnih kislih juh s svinjskimi nogicami ali repki, saj sem uporabila le meso v kockah.
SESTAVINE:
* 500 g svinjskega mesa v kockah
* 1 čebula
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 700 g zmrznjene zelenjave za juhe (korenje, krompir, grah, koleraba ali po želji še kaj)
* 1 l jušne osnove
* 1 l vode + voda za zalivanje mesa
* vejica zelene
* šopek peteršilja
* začimbe po okusu: sol, poper, muškatni orešček, ostra paprika, sladka paprika, lovorjev list, rožmarin
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 1 žlica kisle smetane
OPIS POSTOPKA:
V večjo skledo damo malo olja in na njem popražimo meso, ki ga malce posolimo in dodamo še poper, muškatni orešček in ostro papriko. Med praženjem prilivamo po malo vode.