VIDEO: Karbonara testenine
V 12. epizodi oddaje Vesela žlica je se je moral Filip v kuhinji znajti sam. Pripravljal je testenine karbonara.
V izogib katastrofi v kuhinji sem mu pripravila moj recept, a se je odločil, da bo kuhal popolnoma brez pomoči.
Spodaj najdeš video in oba recepta, Filipova in mojega (za vsak slučaj). :)
Oba sta super, ker sta hitro pripravljena, h eksperimentiranju s sestavinami pa vabim tudi tebe.
Filipov recept:
SESTAVINE (za 2 do 3 osebe):
*100 g slanine
* 70 g parmezana
* 3 jajca
* 300 g testenin
* himalajska sol, poper
* česen
OPIS POSTOPKA: Pristavimo posodo za kuhanje, v vodo damo ščepec soli in malo olja ter vodo zavremo. Skuhamo testenine po navodilih.
Medtem pripravimo slanino. Narežemo jo na drobne koščke in damo v hladno ponev. Slanino pečemo na srednji temperaturi in ji dodamo česen (v lupini), ki smo ga predhodno strli. Slanino popopramo in pečemo še nekaj minut. Nato česen odstranimo iz ponve.
Pripravimo omako. Jajca razžvrkljamo, dodamo parmezan, posolimo ter dobro premešamo.
Kuhane testenine dodamo v ponev s slanino ter dodamo omako iz jajc in parmezana. Vse skupaj pokuhamo še nekje 5 minut.
Nastjin recept:
SESTAVINE (za 2 do 3 osebe):
* 2 rumenjaka
* 70 g naribanega parmezana
* 100 g slanine
* 300 g testenin
* 200 ml smetane za kuhanje
* 1 dl mleka
* 1 žlica pirine bele moke
* ščepec peteršilja, himalajske soli in popra
OPIS POSTOPKA: Najprej si pripravimo sestavine, in sicer, ločimo beljake od rumenjakov, saj bomo za omako potrebovali le rumenjake. Rumenjakom dodamo polovico mleka in jih dobro premešamo.
Nato na manjše kocke narežemo slanino ter pristavimo vodo za kuhanje testenin.
V ponvi segrejemo olje in mu dodamo narezano slanino ter jo pečemo dokler se rahlo ne zapeče. Nato ponev odstavimo in vanjo zlijemo smetano za kuhanje in v omako zelo počasi vmešamo rumenjake z mlekom. Ko vlivamo zmes v ponev je zelo pomembno, da neprestano mešamo, ker se drugače lahko pojavijo grudice.
Ko rumenjake vmešamo, dodamo sol, poper in peteršilj. Vse dobro premešamo in pristavimo ponev nazaj na ploščo, ki naj bo segreta na srednji temperaturi. Omaki nato dodamo parmezan in ga dobro vmešamo.
V manjši kozarec vlijemo preostalo mleko in mu dodamo moko. Vse skupaj dobro premešajte in ob stalnim mešanjem vlijemo v ponev.
Omako nato kuhamo na srednji temperaturi še 5 minut in nato zmešamo s kuhanimi testeninami.
Komentarji (0)