Juha iz maslene pečene bučke
Odlična, malo sladkasta gosta bučkina juha, ki pogreje telo in dušo v hladnejših dneh. Juha je zelo nasitna in zato primerna kot glavna jed.
SESTAVINE:
* 1 maslena buča
* 1 manjša čebula
* 4 stroki česna
* 1 žlička himalajske soli
* ščepec muškatnega oreščka v prahu
* ščepec popra
* 1 žlička origana
* 1 žlica kokosovega olja
* 2 žlici smetane za kuhanje
* 3 dcl vode
OPIS POSTOPKA:
1. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo položimo na peki papir. Premažemo jo z žlico kokosovega olja, posolimo, poproma, potrosimo z origanom in muškatnim oreščkom. Nanjo dodamo še narezano čebulo in cele stroke česna.
2. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Nato bučo izdolbemo oz. postrgamo meso pečene buče, dodamo 3 dcl vode (po potrebi več), 2 žlici smetane za kuhanje in zmiksamo s paličnim mešalnikom med samim kuhanjem. Juhico pokuhamo do vretja, nato takoj zmanjšamo temperaturo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi še solimo in popramo.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)