Juha iz hokaido buče
SESTAVINE:
* 1 srednje velika hokaido buča
* 600 ml jušne osnove
* 20g masla
* 2 stroka česna
* ščepec čilija ali žlička čili omake
* 1 čebula
* 2 cm svežega ingverja
* 50ml kokosovega mleka
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* limeta
OPIS POSTOPKA: 1. Bučo olupimo in narežemo na majhne koščke. V lonec mrzle vode dodamo narezano bučo, nekaj kapljic olivnega olja, ščepec soli in popra, ter 2 stroka česna. Zavremo in kuhamo še 15 minut.
2. Vmes na nizki temperaturi prepražimo na maslu čebulo, ki smo jo prej sesekljali. Nato dodamo kuhano bučo skupaj s česnom, jušno osnovo, nastrgan ingver, 30 ml kokosovega mleka, čili in po potrebi še sol. Kuhamo še 10 minut na srednji temperaturi.
3. Na koncu juho dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom, da je čisto tekoča. Krožnike okrasimo s kokosovim mlekom in limetinim sokom.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)