Juha iz brstičnega ohrovta
Letos smo imeli doma na vrtu
ogromno brstičnega ohrovta. Večino smo ga očistil, spakirali v manjše vrečice in zamrznili. Nekaj svežega pa sem uporabila v tej preprosti okusni domači juhici.
SESTAVINE:
OPIS POSTOPKA: Najprej olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke. Por, korenček očistimo in prav tako narežemo. Ohrovt vržemo v vrelo vodo za 2 minuti, nato odcedimo. Tako lažje očistimo morebitne slabe liste. Ohrovt prerežemo na polovičke. V posodo nalijemo olivno olje, dodamo vso zelenjavo in na hitro popražimo. Prilijemo malo vode, ko voda zavre zmanjšamo plamen. Dodamo še malo vode in jušno osnovo - kuhamo približno 30 minut (preverimo, če je vsa zelenjava skuhana do mehkega). Na koncu dodamo še zdrob in sveže začimbe, ter zelenjavo skuhamo do konca.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
Komentarji (0)