Jogurtova strjenka
Za dva kozarčka:
*250 g navadnega čvrstega jogurta
*100 ml stepene sladke smetane
*2 lističa želatine
*5 žlic bezgovega sirupa
*2 žlici poljubne marmelade, dežma
*poljubno sveže sadje, granola idr.
OPIS POSTOPKA: Lističa želatine namočimo v hladni vodi in počakamo nekaj minut, da želatina nabrekne. Med tem časom stepemo sladko smetano. V ločeno posodo damo jogurt. Nabreklo želatino dobro ožamemo in jo raztopimo skupaj s 5 žlicami bezgovega sirupa. K raztopljeni želatini dodamo 1 žlico jogurta in hitro premešamo. Nato dodamo mešanico k preostalem jogurtu. Premešamo in dodamo sladko smetano. Pripravimo si dva kozarčka. Na dno vsakega izmed kozarčkov damo poljubno marmelado ali džem. Nato enakomerno razporedimo še jogurtovo kremo. Dobro ohladimo. Preden postrežemo, strjenko okrasimo s svežim sadjem in vejico mete.
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)