Ješprenova rižota z rdečo peso
SESTAVINE:
* skodelica ješprenja
* ena večja rdeča pesa
* manjša čebula
* česen
* skodelica jušne osnove
* sol
* poper
* maslo
* parmezan
* (in po želji kumara)
OPIS POSTOPKA: Ješprenj namakamo čez noč. V soljeni vodi skuhamo peso. Dolžina kuhanja pese je odvisna od velikosti gomolja. *Če je velika kot jajce, jo kuhamo cca. 15 -20 min. Kuhano peso odcedimo in sesekljamo čebulo ter česen za rižoto.
Posodo v kateri bomo kuhali rižoto segrejemo in damo vanjo kos masla, da se raztopi. Dodamo čebulo, česen, sol in večkrat premešamo, da zlato porumeni. Zatem dodamo ješprenj in narahlo prepražimo. Medtem ko se ješprenj navzema okusa čebule, ga zalijemo z željeno količino jušne osnove. Popramo in narahlo premešamo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo cca. 20 min, da se ješprenj skuha. Na koncu še zmiksamo peso v pire, vlijemo v rižoto in narahlo premešamo. Dodatno začinimo po okusu. Pod pokrovko pustimo kratek čas in postrežemo pokapljano z olivnim oljem, nastrganim parmezanom in tankimi kolobarji sveže kumare.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)