Jesenska mehiška enolončnica s sirovo quesadilljo

* 1 manjša hokaido buča
* 1 ogromen korenček - ali več manjših ;)
* zelena bučka
* pol glave brokolija
* 250 g kuhanega rdečega fižola
* 100 g kuhane koruze
* 150 g kuhane čičerike
* 200 g paradižnikove mezge
* začimbe: sol, poper, mleta črna kumina, peteršilj, olivno olje, čili oz. tabasko omaka
Za quesadilljo:
* že kupljene koruzne tortilje (lahko pa tudi polnozrnate ali iz bele moke, po okusu)
* 1 paket veganskega sirčka (ali klasični sir iz kravjega mleka ki je za tople sendviče ali za na pizzo)
Najprej narežemo hokaido bučo na majhne koščke (ni je potrebno lupiti, je jedilna tudi z olupkom), damo v posodo za kuhanje juhe in jo zalijemo z vodo - kuhamo približno 25 min, nato juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Če je juha pregosta se doda še voda. Nato v posodi prepražimo narezan korenček, zeleno bučko in brokoli na malo olja, ko je le ta zapečena jo zalijemo s spasirano hokaido juho. Nato dodamo še paradižnikovo mezgo, koruzo in že skuhane stročnice. Začinimo po okusu z navedenimi začimbami (vse razen čilija oz. tabaska). In kuhamo še približno 10 minut. Če se juha preveč zgosti ji dodamo še malo vode - odvisno od okusa oziroma priljubljene gostote. Ko juho postrežemo v krožnik se šele tedaj poljubno in po okusu, doda še malo mletega čilija ali tabasko omake. Mi v družini imamo vsi različen okus, kar se pekočega tiče, zato je juha primerna za vsakogar :)
Medtem ko se juha kuha še zadnjih 5 min, že lahko pečemo tortilje, jaz sem jih v ponvi na štedilniku, gre pa tudi v pečici. Med 2 tortilje damo: sir in posujemo s nasekljanim peteršiljem (lahko je svež ali posušen), za tiste ki imate radi pekoče se lahko po sirčku posuje tudi malo mletega čilija. Tako pripravljeno quesadilljo popečemo na vsaki strani v ponvi da se lepo zapeče oziroma sirček znotraj začne topiti, za to ni potrebnega nobenega olja. Ko je pečena se nareže na kose in postreže z juho.
Dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mirna Polanec
Komentarji (0)