To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Ječmenova rižota z mletim mesom, korenjem in grahom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ječmenova rižota z mletim mesom, korenjem in grahom

SESTAVINE:
250-300 gramov ječmena/ješprena
* 200 gramov mlete govedine
* 2 korenja
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
* 1 majhna vejica zelene
* 2 pesti zamrznjenega graha
* 300 ml mletih paradžnikovih pelatov
* 6-7 češnjevih paradižnikov ali dva navadna sveža paradižnika
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
* črni poper po okusu
* ščepec suhega origana

OPIS POSTOPKA: Čebulo, zeleno in česen narežemo na drobno. Korenje naribamo. V ponev dodamo žlico olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti in jo pražimo nekaj minut. Nato dodamo korenje in zeleno. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo meso. Pražimo dokler se meso ponekod zlato rjavo ne zapeče.

Takrat vmešamo česen, mezgo in origano. Pražimo, da česen zadiši. Takrat dodamo češnjeve paradižnike in prilijemo pelate. Prilijemo javorjev sirup, dodamo sol in poper. Pokrijemo in kuhamo 30 minut.

Vmes v vrelem soljenem kropu skuhamo ječmen. Preden ga stresemo v vrelo vodo ga dobro speremo.

Omaki po 25 minutah dodamo grah in jo po okusu dosolimo. Omako serviramo s kuhanim ječmenom.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + 30-40 min kuhanja
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti