To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Je granola na vašem krožniku res zdrava?

Vedno bolj popularna granola je kot nalašč za zajtrk, lahko pa jo zobljemo tudi kot slasten prigrizek - in to ob katerikoli ur.

Vsem znano je dejstvo, da je večina teh poslastic pripravljenih z ovsom, žitom polnim vlaknin, beljakovin, vitaminov ter mineralov, ki ne sme manjkati na nobenemu uravnoteženemu jedilniku.

Si torej lahko vsako granolo privoščimo brez slabe vesti in skrbi? Na žalost temu ni tako. Le malo ljudi se namreč zaveda, da sama vsebnost ovsa (ali kakšnega drugega “dobrega” žita) pač ne zagotavlja, da je granola zdravo živilo. Še manj pa jih ve, da so kupljene granole lahko prave kalorijske bombe, polne nezdravega sladkorja, maščob ter drugih popolnoma nepotrebnih snovi, ki vse prej kot koristijo človeškemu organizmu.

Zato vam od srca priporočamo: v trgovini se na daleč izognite tistim preštevilnim različicam, ki se v drobnem tisku “hvalijo” z dodanim sladkorjem, morda tudi umetnimi sladili ter številnimi nezdravimi maščobami. Zavedati se moramo, da pomembne sestavine granole, med drugim oreščki, morda med ali javorjev sirup, različna semena in posušeno sadje že same po sebi vsebujejo naravni sladkor in zdrave maščobe (poleg drugih hranilnih snovi). In to je vse, kar naše telo potrebuje!

Zato priporočamo, da si granolo pripravite kar sami. Prednost domače priprave je prav v tem, da natančno vemo, kaj vse (in v kakšnih količinah) granola vsebuje. In ker je priprava res hitra ter povsem preprosta, nimate nobenega razloga, da si ne bi zavihali rokavov ter se spravili na delo.

Recept za hrustljavo domačo granolo, po kateri si boste obliznili vse prste:

Sestavine:
* 2 skodelici ovsenih kosmičev (lahko poskusite tudi s pirinimi)
* ½ skodelice sesekljanih oreščkov (mandlji, orehi, indijski oreščki, brazilski oreščki, …)
* ¼ sončničnih ali bučnih semen
* ½ skodelice nasekljanega suhega sadja brez dodanega sladkorja
* 2 žlici kokosovega olja
* ½ žličke vanilijevega ali mandljevega ekstrakta
* ščepec himalajske soli po želji
* 2-3 žlice medu ali agavinega sirupa

Priprava: Segrejte pečico na 150 stopinj C. V posodi z rokami dobro premešajte vse sestavine. Mešanico v tankem sloju razporedite na s peki papirjem obložen pekač. Pecite 10 minut, večkrat premešajte, da se mešanica zlato zapeče. Granolo ohladite in zdrobite na koščke. Nasvet: Granolo hranite v neprodušni posodi, pojejte jo najkasneje v 2 tednih.

BONUS NASVET: Tako pripravljena granola je res grešno dobra poslastica, a jejte jo v zmernih količinah. Zmešate jo lahko z nemastnim mlekom, jogurtom ali kakšnim rastlinskim napitkom. Lahko dodate tudi sveže sadje in si tako pripravite še bolj zdravo različico! Bodite kreativni!

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti