Jajčni mafini brez moke
SESTAVINE:
* 4 jajca
* ščep soli
* sveži drobnjak (lahko mlada čebula - le zeleni del)
* manjše korenje
* 80 g kuhane šunke v kosu
* 60 g sira
* Uporabimo jajca in sestavine prilagodimo, glede na to kaj imamo doma.
OPIS POSTOPKA: Za jajčne mafine uporabimo nadev po želji - lahko pripravimo zelenjavno različico ali mesno kombinacijo, kot v tem receptu. Jajčni mafin je hitra opcija za malico ali celo zajtrk. V slani vodi kuhamo korenje. Med tem na manjše kocke sesekljamo drobnjak in šunko. Kasneje pride na vrsto še kuhano korenje. V drugo posodo naribamo sir in v lončku razžvrkljamo jajca. Jajca obvezno s ščepom soli posolimo. Pripravimo si modelčke za mafine in vklopimo pečico na 180stC; ventilatorski program . V modelčke nadevamo sesekljano zelenjavo, šunko in sir - ampak samo do polovice modelčka. Nato pa prelijemo z razžvrkljanim jajcem. Modelčki naj ne bodo čisto do vrha polni, ker masa ob peki še naraste. Mafine damo v pečico in počakamo, da zlato porumenijo - potrebujejo cca. deset minutk.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut + peka: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)