Jajčka v srajčki iz pečice
SESTAVINE (Za 2-3 osebe):
* maslo ali olivno olje
* 6 jajc velikosti S (ali prepeličja)
* 6 rezin (polnozrnatega) toasta
* dodatki po želji (naribana šunka, slanina, sir, prepražene gobice, sesekljana paprika, pražena čebula...)
* sol
* poper
* kajenski poper
OPIS POSTOPKA: Najprej vzamemo pekač za muffine in namažemo vdolbine s stopljenim maslom - pomagamo si s kuhinjskim čopičem. Lahko pa uporabimo tudi papirnate posodice za muffine.
Vzamemo rezine toasta in jih nekoliko sploščimo z valjarjem. Nato s pomočjo lončka za čaj (ki služi kot model) izrežemo kroge. Kroge prerežemo na polovico. Obe polovici damo v vdolbino pekača za muffine (rob), na dno pa damo koščke toasta, ki so ostali od obrezovanja. Sedaj kruhove posodice premažemo s stopljenim maslom ali olivnim oljem. Tako napolnimo še drugih 5 vdolbin v pekaču za muffine. V vdolbinice lahko sedaj damo dodatke po želji, vendar ne nadevamo previsoko, da pustimo prosto za jajca. Vsako jajce previdno vbijemo in zlijemo v kruhove posodice. Poskusimo odstraniti nekaj beljaka, da je količina jajca v posodici ravno primerna. Pekač za muffine damo v pečico, ogreto na 190°C. Naše toast posodice z jajci pečemo približno 20 minut (spremljamo/preverimo, da je rumenjak še tekoč). Posodice previdno odstranimo iz pekača in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)