To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Jagode – kraljice poletja polne zdravilnih snovi

Jagode so skoraj nepogrešljiv sadež vsakega vrta, uvrščamo pa jih med sadne rastline in ne med vrtnine. So večkrat roden sadež, njihovi plodovi pa se začnejo uživati konec maja in skozi celotno poletje do pozne jeseni. Cveteti začnejo že aprila, samo cvetenje pa je odvisno tudi od vremena, saj se bo v hudi vročini le to ustavilo. Jagode ločimo po okusu in tudi po barvi cvetov. Razlikujemo med klasično belimi, rdečimi in svetlo ter temno roza jagodami. Plodovi so lahko rdeči ali beli, so pa gozdne jagode tiste, ki imajo najboljšo aromo.

Plodovi jagod so sočni, sladki, aromatični in predvsem zelo zdravi, saj vsebujejo veliko pozitivnih in koristnih snovi, ki blagodejno vplivajo na zdravje in počutje. So bogat vir mineralov, antioksidantov in vitaminov, užitni pa so tudi listi iz katerih lahko pripravljamo čaje. Pozitivni vplivi jagod se kažejo na človekovih kosteh, laseh, koži in tudi pri prebavi.

Jagode lahko uživamo v vseh oblikah, tako sveže kot tudi vložene, kuhane, zmrznjene, čeprav je dobro vedeti, da zmrznjene jagode izgubijo del arome in hkrati zdravilnih učinkov. Na vrtu se najbolje počutijo v bližini česna, medtem ko so na krožniku prava poslastica, če jih postrežemo skupaj s čokolado. Iz njih lahko pripravimo tudi sirupe, marmelade, sadne sokove, džeme, kompote, likerje ali pa jih uporabimo kot dekoracijo pri raznih jedeh. Znane pa so tudi po tem, da se iz njih pripravljajo lepotni pripravki, saj naj bi izboljševale videz kože in upočasnile njeno staranje.

Poglej si še slasten recept za enostavno jagodno LCHF tortico TUKAJ.

Napisala: Malinca Natalija

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti