Jabolčni muffini
SESTAVINE:
* 3 banane (pretlačene)
* 1/3 lončka grškega jogurta
* 1/3 lončka arašidovega masla
* 3 žlice olčnjega olja
* 85g rjavega sladkorja
* 1 jajce
* 160g ovsene moke
* 70g koruzne moke
* 1 žlica škroba
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* ½ žličke (himalajske) soli
* 2 manjši jabolki (olupljeni in zrezani na koščke)
OPIS POSTOPKA: V mikser damo jajca, sladkor in pretlačene banane, nato med mešanjem dodamo še grški jogurt, oljčno olje in arašidovo maslo. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in jih z lopatko vmešamo v mokre. Na koncu primešamo še koščke jabolk. Muffini so dobra različica za štrudelj, saj je okus neverjetno podoben. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)