To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Jabolčni mošnjički z vanilijevo omako

SESTAVINE:Jabolčni mošnjički z vanilijevo omako300x225
Mošnjički:
* 2 lista vlečenega testa
* 1 kg jabolk
* 25 dag sladkorja
* žlička mletega cimeta
* 15 dag rozin
* 15 dag naribanih lešnikov
* 2 žlici ruma
* raztopljeno maslo za premaz
* sladkor za posip

Vanilijeva krema:
* 1 l mleka
* 20 dag sladkorja
* 5 dag moke
* 4 jajca
* 5 dag gustina (škroba)
* 5 dag masla
* 1 žlica vanilije v prahu
* sladka smetana po potrebi, če želimo, da je preliv bolj tekoč

OPIS POSTOPKA:
Mošnjički: Jabolka olupimo, drobno nastrgamo ter dodamo sladkor, cimet, rozine, lešnike in rum. Pustimo eno uro, da se sestavine dobro prepojijo. Testo položimo na delovno površino, razrežemo na primerne kvadrate. Nadev še enkrat premešamo in porazdelimo na testo. Robove testa z vodo rahlo navlažimo, nato pa oblikujemo mošnjičke, ki jih damo v pečico za krajši čas. Pečene premažemo z raztopljenim maslom in potresemo s sladkorjem v prahu.
Vanilijeva krema: Sladkor, moko, škrob in jajca v skledi gladko zmešamo. Mleko z vanilijo zavremo. Malo mleka zlijemo v pripravljeno jajčno mešanico, premešamo in vlijemo nazaj v mleko. Kuhamo in mešamo, da se masa zgosti ter odstopi od posode. Odstavimo in nato dodamo še maslo. Kremo lahko razredčimo še s sladko smetano. Na ogret krožnik najprej previdno vlijemo vanilijevo kremo, nanjo položimo jabolčni žepek in potresemo s sladkorjem v prahu. Okrasimo z vejico melise.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Dvor Jezeršek

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti