Hrustljava čičerika z medom in peteršiljem
SESTAVINE za 2 osebi:
* 100g kuhane čičerike
* 1 čajna žlica medu
Začimbe:
* olivno olje
* grobo mleta sol
* rdeča paprika
* peteršilj (dodamo po občutku)
OPIS POSTOPKA: Ko skuhamo čičeriko, jo splahnemo z mrzlo vodo in dobro osušimo. Nato obložimo pekač s peki papirjem in čičeriko preložimo nanj, jo posolimo in ji dodamo rdečo papriko, olivno olje ter med. Pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo od 30-40 minut, odvisno od vaših preferenc glede hrustljavosti. Vmes vsaj enkrat vse skupaj dobro premešamo. Ko je čičerika pečena, ji dodamo svež peteršilj in postrežemo. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 10 min + čas peke
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)