Hrustljava čičerika s kurkumo
SESTAVINE:
* 400 gramov vložene čičerike
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička sladke paprike
* pol žličke kurkume
* kajenski poper
* sol
* mleti ingver
* timijan
* origano
1. Pečico segrejemo na 200°C.
2. Pripravimo čičeriko – vzamemo jo iz pločevnike ali kozarca, jo odcedimo in dobro operemo. Oprano čičeriko prestavimo na papirnato brisačko in temeljito osušimo. Če se koža čičerike pri tem olupi, jo lahko odstranimo.
3. V posodi zamešamo olivno olje in začimbe: sladko rdečo papriko, kurkumo, kajenski poper, ščepec soli, ščepec mletega ingverja, timijana in origana. Dodamo še čičeriko in dobro premešamo.
4. Čičeriko postavimo na pekač in nato v ogreto pečico. Pečemo približno 30 minut na 200°C, da se čičerika hrustljavo zapeče, nato jo vzamemo iz pečice. Ponudimo lahko toplo ali hladno.
RECEPT PRIPRAVILA: VibrantPlate
Komentarji (0)