To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Hrustljave žitne ploščice s semeni

Hrustjave žitne ploščice s semeni300x200Zdrav prigrizek brez moke, ki lahko nadomesti kruh. Zaradi obilice semen vsebuje veliko koristnih maščob. Ker imajo zmanjšano vsebnost ogljikovih hidratov in vsebujejo beljakovine, so primerne za športnike in za tiste, ki želijo zmanjšati količino ogljikovih hidratov v prehrani.

SESTAVINE: za 1 pekač v velikosti pečice:
* 60 g ovsenih kosmičev
* 20 g bučnih semen
* 10 g lanenih semen
* 20 g sončničnih semen
* 10 g mletih semen indijskega trpotca -psiliuma
* 10 g maka
* 30 g sezama
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/2 žličke soli
* 1 dl kisle smetane ali navadnega jogurta
* 100 g nepasirane skute

OPIS POSTOPKA: V sekljalniku sesekljamo ovsene kosmiče in jih stresemo v skledo. Bučna, lanena in sončnična semena zmeljemo v mlinčku za kavo ter jih dodamo h kosmičem. Primešamo še mak, sezam, trpotčeva semena, sol in sodo bikarbono. Suhe sestavine med seboj premešamo. Nato dodamo še smetano oziroma jogurt in skuto ter sestavine povežemo v testo. Pečico segrejemo na 170ᵒC. Na delovno površino si položimo list papirja za peko ter nanj položimo testo. Prekrijemo z drugim listom papirja za peko. Tako obloženo testo tanko razvaljamo (2-3 mm debelo). Zgornji list papirja odstranimo in testo skupaj s spodnjim listom preložimo na obrnjen pekač. Z nožem za testo ga narežemo na poljubne oblike (trakove, ploščice ….) ter prebodemo z vilicami. Pečemo toliko časa, da se testo obarva svetlo rjavo. Posamezne trakove med seboj ločimo in ohladimo. Hranimo v zaprti posodi, da ploščice ostanejo hrustljave.

ČAS PRIPRAVE: Čas priprave:15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti