Hokaido aromatični polpeti
OPIS POSTOPKA: Buči odstranimo semena in jo po želji olupimo. Narezano razporedimo na pekač, dodamo kakšni 2 jedilni žlici olivnega olja ter solimo po okusu. Pečemo za 30 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Tako bo buča pečena in lepo obarvana. Nato jo lahko malo pustimo, da se ohladi ali pa kar toplo zmiksamo v pire, dodamo kokosovo moko, nariban sir in začimbe po okusu (ingver, čili in kurkumo v prahu, sol) ter koriandrova semena, ki smo jih strli v možnarju. Vse skupaj premešamo, nato pa z rokami oblikujemo polpete. Ker so krhki, z njimi ravnamo previdno. Pripravljene popečemo na obeh straneh za nekaj minut v ponvi na kokosovem olju toliko, da se obarvajo. Postrežemo tople ali hladne.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 5 minut
RECEPT SESTAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentarji (0)