Hladna kumarična juha z avokadom
Za 1 večjo porcijo (ali 2 manjši)
* 250 g olupljenih kumar brez semen (če so manjše, jih uporabite kar cele)
* 100 g avokada (približno 1/2 avokada)
* 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
* 20 g kakovostnega oljčnega olja
* nekaj svežih listov zelene in peteršilja (po okusu)
* ingver v prahu
* sveže mleti poper
* himalajsko sol (po okusu)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine do gladkega zmeljemo v multipraktiku, blenderju ali kar s paličnim mešalnikom. Juha naj nekaj ur počiva v hladilniku, da se okusi čimbolj prepletejo. Ne bo pa seveda nič narobe, če jo pojemo takoj :) Če želimo bolj tekočo juho, lahko dodamo nekaj žlic vode.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. (Hitro in zdravo)
Komentarji (0)