Hitri goveji zrezki z jurčkovo omako
SESTAVINE za 2 osebi:
* 2 večja ali štirje manjši zrezki mlade govedine / govejega pljučnega mesa
* čebula
* 2 sveža ali zamrznjena jurčka
* pol naribanega korenčka
* smetana za kuhanje (rastlinska ali živalska)
* 1 jušna žlica pirine polnozrnate moke
OPIS POSTOPKA: V eni ponvi na hitro popečemo goveje zrezke (do 4 minute na eni strani). Če bodo zrezki še vedno trdi, potem govedina ni tako mlada in bo potrebno dušenje od 30-60 minut (odvisno, kako mehke zrezke imate radi). Zrezke posolimo in popramo med peko. V drugi ponvi na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo do zlato rjave barve. Dodamo na kocke narezane jurčke ter nariban korenček in dušimo kakih 5-10 minut. Dodamo nekaj žlic smetane za kuhanje, 1 žlico moke (ki smo jo prej zmešali z malo vode). Po potrebi dodamo še nekaj vode, solimo, popramo. Lahko dodamo tudi malo domače "vegete". Omako kuhamo še kake 5 minut, nato dodamo zrezke in vse skupaj na hitro premešamo. Postrežemo z domačimi njoki ali s korenčkovim pirejem.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)