Gratinirani njoki s piščancem
SESTAVINE: za 2 osebi:
* 200 g piščančjih prsi
* 400 g njokov (recept za domače pirine njoke najdeš tukaj)
* 1 žlica kokosovega olja
* 2 korenčka
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 paprika
* curry
* himalajska sol
* sir ali parmezan
OPIS POSTOPKA: Nasekljaš čebulo, česen, korenček in papriko. Meso mariniraš v curry-iju. Segreješ olje dodaš čebulo, čez minutko dodaš še česen in meso. Pražiš 3 minute, nato dodaš korenček, papriko, ščepec soli in 1 dcl vode (še boljše jušne osnove). Kuhaš 10 minut. V vmesnem času skuhaš njoke v slani vodi. Kuhane njoke dodaš v omako in dobro zmešaš. V pakeč streseš omako z njoki in naribaš sir/parmezan. Pečeš 15 minut na 200 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 15 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)