Gratinirane testenine
Tele gratinirane testenine s piščancem so do sedaj navdušile prav vse. Enostaven, a zelo dober recept.
SESTAVINE za 2 do 3 osebe:
* 200 g širokih rezancev
* 300 g piščančjega fileja
* 400 ml jušne osnove (lahko narediš z 1/2 bio jušne kocke)
* 200 ml smetane za kuhanje
* 30 g sveže naribanega parmezana
* 6 rezin sira ali 100 g naribanega sira (edamec, mocarela)
* 2 žlici olivnega olja
* polovica čebule
* 2 stroka česna
* ščepec soli
* ščepec popra
OPIS POSTOPKA: Čebulo nasekljamo in jo prepražimo na olivnem olju. Nato dodamo narezanega piščanca, ki ga začinimo s soljo in poprom. Ne preveč, ker je slana že jušna osnova. Ko meso spremeni barvo dodamo še nasekljan česen, ter nato prelijemo z jušno osnovo in smetano za kuhanje. Dodamo široke rezance ali testenine po izbiri ter dobro premešamo. Počakamo, da zavre, še enkrat dobro premešamo, da so testenine prekrite s tekočino, ter kuhamo 15 minut na srednji temperaturi. Na koncu vmešamo še nariban parmezan.
Vmes segrejemo pečico na 175 stopinj Celzija. V namaščen globok pekač dodamo polovico testenin, posujemo oz. obložimo s polovico sira, ter nato postopek še enkrat ponovimo. Pečemo v pečici 10 do 15 minut, da sir dobi lepo zlato rjavo barvo.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)