To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Gratiniran piščanec s sladkim krompirjem iz pečice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gratiniran piščanec s sladkim krompirjem iz pečice

Odlična kombinacija, ki me je čisto zasvojila. Tole bom obvezno še kdaj ponovila.

Drugače poznaš sladek krompir? Meni je božansko dober, rahlo podoben navadnemu, ampak z bistveno več vitamini. Preveri spodaj primerjavo sladkega in navadnega krompirja.

SESTAVINE ZA 2 OSEBi:
Sladek krompir: 
* 600 g sladkega krompirja
* 2 stroka česna
* 1 žlička timijana
* 1 žlička himalajske soli 
* 3 žlice olivnega olja
Gratiniran piščanec:
* 400 g piščančjih prsi
* 100 g sira (priporočam sir grojer)
* 150 g smetane za kuhanje
* ščepec popra
* 1 žlička himalajske soli
* 1 žlička gorčice (zenfa)
* 1/2 žličke mlete rdeče paprike
* 0,3 dcl belega vina
* 30 g masla 

OPIS POSTOPKA:
Sladek krompir: krompir olupimo, narežemo na podolgovate krhlje in stresemo v posodo. V drugi posodici zmešamo olivno olje, timijan, sol in nariban česen. S to mešanico prelijemo sladek krompir in dobro premešamo z rokami. Pečemo na peki papirju v segreti pečici na 200 °C 25 minut.
Gratiniran piščanec:
1. Piščančje prsi narežemo na zrezke, posolimo, popramo in dodamo rdečo papriko. V ponvi raztopimo maslo in na njem iz obeh strani popečemo piščanca. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo ponev in dušimo 20 minut. Dušenega piščanca položimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili. 
2. V manjšo posodo prelijemo sok, ki je ostal od dušenja piščanca, dodamo vino in počakamo da zavre. Nato dodamo še nariban sir in mešamo, da se sir stopi. Dodamo smetano za kuhanje in gorčico, ter ponovno zavremo. Omako polijemo čez meso. Pečemo na 200 °C 20 minut. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti