Gratiniran piščanec s sladkim krompirjem iz pečice
Odlična kombinacija, ki me je čisto zasvojila. Tole bom obvezno še kdaj ponovila.
Drugače poznaš sladek krompir? Meni je božansko dober, rahlo podoben navadnemu, ampak z bistveno več vitamini. Preveri spodaj primerjavo sladkega in navadnega krompirja.
SESTAVINE ZA 2 OSEBi:
Sladek krompir:
* 600 g sladkega krompirja
* 2 stroka česna
* 1 žlička timijana
* 1 žlička himalajske soli
* 3 žlice olivnega olja
Gratiniran piščanec:
* 400 g piščančjih prsi
* 100 g sira (priporočam sir grojer)
* 150 g smetane za kuhanje
* ščepec popra
* 1 žlička himalajske soli
* 1 žlička gorčice (zenfa)
* 1/2 žličke mlete rdeče paprike
* 0,3 dcl belega vina
* 30 g masla
OPIS POSTOPKA:
Sladek krompir: krompir olupimo, narežemo na podolgovate krhlje in stresemo v posodo. V drugi posodici zmešamo olivno olje, timijan, sol in nariban česen. S to mešanico prelijemo sladek krompir in dobro premešamo z rokami. Pečemo na peki papirju v segreti pečici na 200 °C 25 minut.
Gratiniran piščanec:
1. Piščančje prsi narežemo na zrezke, posolimo, popramo in dodamo rdečo papriko. V ponvi raztopimo maslo in na njem iz obeh strani popečemo piščanca. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo ponev in dušimo 20 minut. Dušenega piščanca položimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili.
2. V manjšo posodo prelijemo sok, ki je ostal od dušenja piščanca, dodamo vino in počakamo da zavre. Nato dodamo še nariban sir in mešamo, da se sir stopi. Dodamo smetano za kuhanje in gorčico, ter ponovno zavremo. Omako polijemo čez meso. Pečemo na 200 °C 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)