Goveji zrezki v omaki
Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki
so eno izmed klasičnih nedeljskih kosil. Zraven se odlično poda pire krompir in velika skleda solate.
SESTAVINE:
* 4 manjši goveji zrezki
* 3 čebule
* 2 stroka česna
* 1 bučka
* 1 dl belega vina
* 3 dcl vode
* 2 žlici biogette
* 2 žlici gorčice
* žlica paradižnikovega koncentrata
* olivno olje
* himalajska sol in poper
* gorčična semena
* ščepec majarona, timijana in nasekljanega peteršilja
* lovorjev list
OPIS POSTOPKA: Zrezke potolčemo, jih namažemo z gorčico in posolimo ter popopramo. Dobro je če to storimo nekaj ur pred kuhanjem. V ponev damo malo olivnega olja in na njem hitro popečemo zrezke. Zrezke umaknemo iz ponve. V ponev kjer so se pekli zrezki nato dodamo čebulo in jo prepražimo. Dodamo še česen, gorčično seme in prepražimo. V ponev vrnemo zrezke, jih zalijemo z vodo in dodamo biogetto. Kuhamo 15 minut nato dodamo bučko in paradižnikov koncentrat. Kuhamo še 30 minut nato zrezke vzamemo iz ponve, omako pa zmiksamo s palačnim mešalnikom. Zrezke vrnemo nazaj v omako, zalijemo z vinom in dodamo lovorjev list, majaron, timijan in peteršilj, Po potrebi še solimo. Kuhamo še približno 30 minut oz. tako dolgo da bodo zrezki mehki (odvisno od mesa).
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)